Menu nl

Zorgeloos fietsen met Pack Fietser. Een uitgebreide bijstandsverlening

Wist u dat er dagelijks maar liefst 20 ongevallen gebeuren waar fietsers bij betrokken zijn?

Gaat u met de fiets naar het werk? Fietsen uw kinderen dagelijks in het drukke verkeer naar school? Of maakt u tijdens het weekend graag lange fietstochten met vrienden?

Dan hebt u misschien ook al wel eens pech of een ongeval gehad met uw fiets. Bijvoorbeeld uw ketting gebroken op een afgelegen plaats, ver van huis. Of uw kinderen die ten val komen bij het spelen. En dan weet u ook dat de medische en materiële kosten hoog kunnen oplopen.

Dankzij Pack Fietser hoeft u zich niet langer zorgen te maken. Met deze ongevallenverzekering speciaal voor u en uw fiets, komt u niet langer voor onaangename financiële verrassingen te staan!

Welke voordelen biedt Pack Fietser u?

Deze unieke en complete bescherming voor uzelf, uw partner en andere gezinsleden, is een onmisbare aanvulling op uw familiale verzekering dankzij haar aantrekkelijke troeven:

Een formule op maat, rekening houdend met uw gezinssituatie en de waarde van uw fiets(en).

 • Hoge vergoedingen bij medische kosten en blijvende invaliditeit.
 • Financiële bescherming van uw naasten in geval van overlijden.
 • Vergoeding van de materiële schade aan uw fiets en toebehoren bij lichamelijke kwetsuren.
 • Onmiddellijke en uitgebreide bijstand bij panne, ongeval of diefstal.

Tijdens een fietstochtje komt Johan hard ten val bij het oprijden van een hoge borduur. De fiets is zwaar beschadigd en Johan heeft een verstuikte pols. Dankzij Pack Fietser worden zowel de materiële als medische kosten gedekt én Johan wordt per taxi weer naar huis gebracht!

Een formule op maat

Dankzij 2 variabelen kunt u uw bescherming bovendien op uw maat afstellen:

De gekozen formule

 1. de ‘Individuele formule’ dekt alleen de verzekeringnemer B.A. Gezin
 2. de ‘Koppelformule’ dekt de verzekeringnemer B.A. Gezin en zijn par tner
 3. de ‘Gezinsformule’ dekt zowel de verzekeringnemer en zijn partner, als alle gezinsleden wonend onder hetzelfde dak, ook kotstudenten!

De waarde waarvoor u uw fiets(en) wilt verzekeren

 1. elke fiets tot 1.000 EUR
 2. elke fiets tot 2.000 EUR

Hoge vergoedingen voor medische kosten en blijvende invaliditeit

voorbeelden

 • De 67-jarige Maria verliest haar evenwicht, komt ten val en breekt haar sleutelbeen.
 • Mountainbiker Ivo botst tegen een boom. Resultaat: een gebroken neus en een zware hersenschudding.

Als u of een passagier verzekerd in Pack Fietser tijdens een fietstocht gewond raakt, waar ook ter wereld, vergoedt Pack Fietser tot 6.250 EUR uw medische kosten (waaronder ziekenhuiskosten, kinesitherapie …) die de uitkering van uw mutualiteit overstijgen.
Zonder vrijstelling! Bij blijvende invaliditeit kunt u zelfs rekenen op een forfaitaire uitkering tot 250.000 EUR, opnieuw bovenop de vergoedingen van andere verzekeringscontracten. Zo kan een gezonde gewoonte nooit uitmonden in een financiële nachtmerrie.

Financiële bescherming in geval van overlijden

 • Tijdens zijn fietstocht naar het werk wordt Peter aangereden door een auto. Hij bezwijkt helaas aan zijn verwondingen.

Wanneer iemand overlijdt is dat hoe dan ook een zware klap voor zijn naasten. Maar om ten minste het financiële leed tot een minimum te beperken, voorziet Pack Fietser in een forfaitaire vergoeding van 25.000 EUR, bovenop de uitkeringen van eventuele andere verzekeringen.

Uitgebreide bijstand bij panne, diefstal of ongeval

 • Na haar wekelijkse marktbezoek ontdekt Marleen dat haar fiets gestolen is. Daar staat ze met al haar aankopen en zonder fiets … wat nu?

Bij diefstal, ongeval of pech kunt u een beroep doen op AG Bijstand Fietser . U hoeft alleen het bijstandsnummer te bellen (te vinden op de handige stickers die u bij de onderschrijving van uw Pack Fietser ontvangt) en wij zorgen ervoor dat een pechverhelper ter plaatse komt.

Is uw fiets niet meteen herstelbaar of werd hij gestolen? Dan zorgt AG Bijstand Fietser voor:

 • vervoer naar: – de fietshersteller of – u thuis of – uw bestemming en daarna eventueel terug naar huis (Pack Fietser voorziet hiervoor in totaal maximaal 80 EUR taks inbegrepen).
 • een vervangfiets tot 7 dagen lang. AG Bijstand Fietser springt bij overal in België, van zodra u minstens 1 km van uw woning verwijderd bent, en tot 30 km over de grens. Vergoeding van schade aan de fiets en toebehoren Wanneer Bart in een gat in de weg rijdt, slaan zowel zijn fiets als het aanhangwagentje met daarin zijn jongste zoon om. Zijn zoontje blijft gelukkig ongedeerd, maar Bart verstuikt zijn pols en het aanhangwagentje is onherstelbaar beschadigd.
 • Als u bij een ongeval gekwetst raakt, kunt u bovendien rekenen op een vergoeding voor de schade aan uw fiets en/of toebehoren (helm, kinderzitje, aanhangwagentje, derde wiel, fietscomputer en -gps, bagagezakken). U ontvangt daarvoor tot 1.000 of tot 2.000 EUR, afhankelijk van de gekozen optie. Alleen een vrijstelling van 50 EUR blijft voor uw rekening

Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Afhankelijk van de gekozen optie en formule, varieer t de prijs van Pack Fietser van 49 tot 99 EUR per jaar (taks inbegrepen!).

Dit betekent slechts 4 tot 8 EUR wanneer men de gratis maandelijkse spreiding van Familis gebruikt.