Menu nl

Belangrijk bericht : noodweer 13-16 juli 2021

NOODWEER: WAT BIJ WATERSCHADE AAN JE WAGEN?

 

Bekijk ook de link

Het noodweer van midden juli brengt heel wat menselijk leed en materiële schade met zich mee in een groot deel van België. Naast huizen, gebouwen en infrastructuur hebben ook veel auto’s waterschade geleden. Deelde uw wagen ook in de klappen? Dit is wat je kan doen.

Een auto waar water binnen gelopen is, hoeft niet meteen een totaalverlies te betekenen. Als het water niet hoger gestaan heeft dan de zitting van de autozetels, valt je wagen waarschijnlijk nog te redden. Of dat voor jouw wagen het geval is, bepaalt de expert bij de hersteller.

Intussen volg je best volgend advies op:

  • Reinig je wagen zo snel mogelijk. Laat de airco draaien om ongedierte en schimmel te voorkomen. De luchtdroger haalt zo het vocht uit de binnenkant van je wagen. Later kan de autohersteller met de expert de schade opmeten.
  • Als je wagen tot maximaal een halve meter in het water gestaan heeft, kan je de motor starten zonder veel problemen. Als de motor of de luchtaanzuigbuis van de motor meer dan een halve meter onder water stond, is starten een risico. Je vraagt dan beter het advies van een garagist.

Stond er 1 meter of meer water in je wagen, dan zal die in vele gevallen wel verloren zijn. Heb je een omniumverzekering of ‘kleine’ omnium? In principe kan je dan rekenen op een schadevergoeding.

Wij staan voor je klaar !

Contacteer me als je schade geleden hebt – ook aan je woning of andere bezittingen. Wij zoeken graag met je uit hoe wij kunnen helpen om je schadedossier in orde te brengen.